Zoekactie naar mogelijk vermiste zwemmer in zee bij Katwijk

KATWIJK - Voor de kust van Katwijk is vrijdagavond een grote zoekactie geweest naar een mogelijk vermiste man in zee. Volgens de Kustwacht meldde een zwemmer dat hij iemand anders zag die in de problemen leek. Eenmaal terug op het strand zag hij de man niet meer, waarna hij alarm sloeg.

Met onder meer boten en waterscooters is er sinds 17.30 uur gezocht naar de zwemmer. Ook strandgangers vormden in de branding een menselijke ketting. Na twee uur zoeken werd de actie door de hulpdiensten gestopt.

'Er is niemand verder als vermist opgegeven, ook niet bij de politie', laat de Kustwacht weten. 'Dus er is verder onbekend naar wie mogelijk gezocht zou worden. De kans bestaat dat deze persoon al op het strand is, zonder te weten dat er naar hem gezocht werd.'

'Niet tegen de stroom in'

De Reddingsbrigade waarschuwde vrijdag nog voor muien en stromingen. Een mui is een opening tussen twee zandbanken, waarin het water snel en met veel kracht naar de zee terugstroomt. Mocht je onverhoopt toch in een mui terecht komen, dan is het advies om niet tegen de stroom in terug naar het strand te zwemmen.

LEES OOK: Reddingsbrigade waarschuwt voor muien en stromingen op tropische stranddag

Meer over dit onderwerp:
ZWEMMER KATWIJK
Deel dit artikel: