Zoekactie naar vermiste Hagenaar (15) bij Zandmotor levert niets op

Boten van KNRM tijdens de zoektocht voor de kust van Monster
Boten van KNRM tijdens de zoektocht voor de kust van Monster © Regio15
MONSTER - De zoekactie naar een vermiste zwemmer (15) voor de kust bij Monster heeft zaterdag niets opgeleverd. Dat meldt een woordvoerder van de KNRM. De Haagse tiener wordt sinds vrijdagavond vermist. Al vroeg in de ochtend werd de zoektocht hervat op het strand en in het water, rond 16.00 uur werd de zoektocht weer gestaakt.

Aan het einde van de ochtend werd de reddingsoperatie omgezet in een bergingsoperatie. De zoekactie werd toen overgenomen door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen en het dregteam van Stichting Opsporingsapparatuur Drenkelingen. Volgens de KNRM is het zoekgebied inmiddels zeer groot vanwege de stromingen in zee. En daardoor is de zoektocht ook lastiger. De woordvoerder van de KNRM zegt dat de zoektocht weer wordt hervat als daar aanleiding toe is. Wel vliegen er regelmatig vluchten van de Kustwacht boven het gebied.
Zaterdagochtend trok onder meer een boot van de KNRM het water op om de vermiste tiener te zoeken
De jongen zwom volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio vrijdagavond samen met twee anderen voor de Monsterse kust. Rond 19.00 uur kwamen de drie in de problemen. Een voorbijganger sloeg alarm. De twee andere zwemmers waren ook korte tijd vermist, maar konden uit het water worden gehaald. Eén van hen is naar het ziekenhuis gebracht.

Muien

De zwemmers zijn vermoedelijk door muien in de problemen gekomen. Voor die gevaarlijke stromingen werd vrijdag nog gewaarschuwd.
Naast de hulpdiensten zochten vrijdag ook veel strandgangers mee naar de drenkeling. Dat deden ze onder meer door in één lijn door het water te lopen. Zaterdag waren het vooral hulpdiensten die op en en rond het water zochten.
Strandgangers vormen een menselijke ketting in het water
Strandgangers vormen een menselijke ketting in het water © Regio15