Drukke dagen voor de Haagse Reddingsbrigade, ook waarschuwing voor komend weekend

Boten van KNRM tijdens de zoektocht voor de kust van Monster
Boten van KNRM tijdens de zoektocht voor de kust van Monster © Regio15
DEN HAAG - 'Dat de Haagse stranden geen zwembad zijn bleek wel weer in de afgelopen vier dagen', aldus de Haagse reddingsbrigade maandag. De strandmeesters uit Den Haag zijn rond het weekend druk bezig geweest om bezoekers te waarschuwen voor gevaarlijke situaties en moesten in vier dagen tijd 146 mensen uit het water halen.
'Ondanks alle inspanningen om iedereen te informeren over gevaarlijke stromingen, laten de bezoekers zich nog steeds verrassen door muien en de onvoorspelbare zee.' Bij drie grote zoekacties is de reddingsbrigade betrokken geweest met daarbij de noodlottige verdrinking bij de zandmotor in Monster als dieptepunt.
Omdat voor de tweede helft van deze week wederom warm en tropisch is voorspeld, en tegelijkertijd ook springtij wordt verwacht, benadrukt de reddingsbrigade nogmaals om alle waarschuwingen ter harte te nemen. 'Pas op voor mui-stromen, blijf weg bij de golfbrekers en havenhoofden, let op je kinderen en volg de aanwijzingen op van de reddingsbrigade: we willen liever voorkomen dan in actie komen!'

Zoek geraakte kinderen

Buiten de actie in zee heeft de Haagse reddingsbrigade ook 122 ouders herenigd met hun kinderen nadat die zoek waren geraakt. Om de kinderen sneller bij de ouders terug te krijgen deelt de reddingsbrigade armbandjes uit waar het telefoonnummer van de ouders op geschreven kan worden. De teller met EHBO gevallen, groot en klein, staat na deze vier dagen op 160.