Nieuws

Grote drukte op de stranden in onze regio

DEN HAAG - Het was donderdag weer druk op de stranden. Katwijk riep zelfs strandgangers op niet meer naar de badplaats toe te komen. Het Westland heeft na Den Haag ook maatregelen genomen om de toestroom van auto’s naar de stranden in goede banen te leiden. Vanaf donderdag worden er niet alleen verkeersregelaars ingezet, maar zijn er ook betaalcoaches op de parkeerplaatsen.
Veel mensen zoeken met het warme weer verkoeling op het strand. Om 9.30 uur waren alle parkeerplaatsen in het Westland al vol. De gemeente zette donderdag voor het eerst extra boa's in bij de strandopgangen om er voor te zorgen dat strandgangers ook hier anderhalve meter afstand van elkaar houden.
Ook in Noordwijk en Katwijk was het vol op het strand. In Katwijk was het zo druk, dat de gemeente al vroeg opriep niet meer te komen.

Beheersbaar

De gemeente Den Haag heeft donderdag nog geen extra maatregelen hoeven nemen. 'Het wordt met het mooie weer steeds drukker en dat zal de komende dagen ook wel zo blijven', zo vertelde een woordvoerder. De gemeente had eerder deze week al aangekondigd extra maatregelen tegen de drukte te nemen. Zo worden er extra boa's ingezet om overlast te voorkomen.