Twee Haagse locaties Centrum voor Jeugd en Gezin dicht na coronabesmettingen

Vaccin
vaccin, vaccinatie, inenting, prik © Omroep West
DEN HAAG - Twee locaties van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in het Haagse stadsdeel Escamp zijn tot 17 augustus gesloten nadat drie medewerkers positief zijn getest op het coronavirus. Daarnaast zit een medewerker preventief in quarantaine. De gemeente Den Haag laat weten dat de kans dat gezinnen besmet zijn geraakt klein is. Ook gaat de dienstverlening ondanks de sluiting gewoon door.
De besmette medewerkers van de vestigingen aan de Bentelostraat en Wateringseveld zijn afgelopen maandag in quarantaine gegaan. Woensdag bleek dat zij besmet zijn met het coronavirus. De gemeente Den Haag besloot vervolgens om de twee vestigingen te sluiten tot 17 augustus, dan is de quarantaineperiode van twee weken verstreken. De overige CJG-locaties in Den Haag blijven wel open.
Alle gezinnen die contact hebben met de twee betrokken vestigingen zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de besmettingen, net als de collega's die op de locaties werken. De twee vestigingen gaan ondanks de sluiting door met hun dienstverlening. De fysieke afspraken worden zoveel mogelijk omgezet naar een telefonisch consult. Als fysiek contact nodig blijkt te zijn, dan wordt de afspraak verzet naar maandag 17 augustus of later.

Bron- en contactonderzoek

De GGD Haaglanden is ondertussen bezig met het bron- en contactonderzoek van twee van de besmette medewerkers. Het derde onderzoek wordt door GGD Hollands Midden verzorgd. De gemeente Den Haag laat weten dat het risico voor de gezinnen die contact hebben gehad met een van de besmette CJG-medewerkers klein is. Wel raadt de GGD aan om te letten op het ontstaan van eventuele klachten.