Opnieuw drukke dag aan de kust, maar 'op alle fronten beheersbaar'

© Sylvia Delneij
NOORDWIJK - Dankzij de warme temperaturen was het opnieuw een drukke dag aan de kust. De parkeerplaatsen bij de stranden van Katwijk, Noordwijk, Scheveningen en Wassenaar stonden op het hoogtepunt helemaal vol. Toch is de gemeente Den Haag positief over hoe de dag is verlopen: 'Een geweldige stranddag, die op alle fronten beheersbaar was.'
'Op een enkel klein incident na hebben we er met z’n allen een geweldige stranddag van gemaakt. Onvergelijkbaar met vrijdag een week geleden, toen het verkeer werkelijk overal vaststond en bewoners van onze kustwijken gek werden van al het zoekverkeer dat maar rondjes bleef draaien', zegt loco-burgemeester van Den Haag Hilbert Bredemeijer.
Veel badgasten kwamen al vroeg naar de kustplaatsen om een parkeerplaats bij het strand te bemachtigen. In Katwijk viel de drukte aan het einde van de ochtend nog mee, maar in de loop van de middag waren ook daar alle parkeerplaatsen bezet. Iedereen die op vrijdag nog naar het strand wilde gaan werd daarom aangeraden om met de fiets te komen. Automobilisten die richting Noordwijk gingen konden elders parkeren en dan gebruikmaken van een 'beachshuttle'. Bij Slag Vlugtenburg bij 's-Gravenzande was volgens de gemeente Westland ook geen parkeerplaats meer te vinden. Strandgangers werden doorverwezen naar Slag Beukel en Molenslag bij Monster.

Parkeerplaatsen Reeuwijkse Hout beperkt

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk beperkte het aantal parkeerplaatsen bij het Reeuwijkse Hout vanwege 'de verwachte drukte door de aanhoudende hitte'. 'We merken dat het te druk is', schreef de gemeente.
'Het niet naleven van de 1,5 meter afstand op bepaalde delen van het Reeuwijkse Hout was al een aandachtspunt. Met de verwachte toename van het aantal bezoekers wordt dit naar verwachting alleen maar moeilijker en de kans op nieuwe besmettingen alleen maar groter', aldus de gemeente. De gemeente blijft bezoekers oproepen om 1,5 meter afstand te houden van andere huishoudens.