Hagenaar aangehouden na vondst van 743 kilo cocaïne

DEN HAAG - Drugsspeurders hebben afgelopen week een partij van 743 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Daarbij is een 29-jarige man uit Den Haag aangehouden. Dat gebeurde afgelopen dinsdag al, maar werd zaterdag door het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De straatwaarde van de drugs is ruim 56 miljoen euro.

De partij zat verstopt in een container geladen met bananen, afkomstig uit Ecuador. De 29-jarige verdachte is afgelopen donderdag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de Hagenaar veertien dagen langer vast moet blijven zitten.

De drugs werden gevonden door een zogenaamd HARC-team. Dat staat voor Hit and Run Cargo-team en is een samenwerkingsverband van de douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie. Het team houdt zich bezig met de opsporing en vervolging van grote ondermijningsonderzoeken in en rondom de Rotterdamse haven.

Verdubbeling

Het HARC-team onderschepte in heel 2019 in totaal 33.732 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven. Dit is bijna een verdubbeling van de hoeveelheid drugs die werd gevonden in 2018, toen werd 18.947 kilo cocaïne gevonden. De drugs die dinsdag werden gevonden zijn inmiddels vernietigd.

LEES OOK: Xtc-lab in Haagse woonwijk: 'Ze waren al maanden aan het verbouwen'

Meer over dit onderwerp:
DRUGS COCAÏNE DEN HAAG
Deel dit artikel: