Catic en Steijn trefzeker in eerste oefenzege ADO Den Haag

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft haar eerste zege van het nieuwe seizoen geboekt. In Almere werd een oefenwedstrijd met 1-2 gewonnen van Almere City. De Haagse treffers werden gemaakt door Amar Catic en Sem Steijn.

Kort voor het duel was er nog overleg tussen beide clubs of het duel wel door kon gaan. Een speler van de Haagse club testte positief op het coronavirus. Na overleg met de KNVB en beide clubs werd besloten om alsnog te spelen.

In het stadion waren 603 Almere-supporters aanwezig. In totaal waren er 785 kaarten beschikbaar voor het duel. Alle RIVM-maatregelen werden nageleefd.

Twee keer een uur voetbal

De wedstrijd tegen Almere City werd anders aangevlogen dan normaal. Beide teams wilden alle spelers zestig minuten aan het werk zien. In totaal werd er 120 minuten gevoetbald. Daarin werd twee keer gerust.

ADO Den Haag speelt aankomende zaterdag haar derde oefenwedstrijd van het seizoen. NAC Breda is dan de tegenstander. De eerste thuiswedstrijd in de voorbereiding is op zaterdag 22 augustus tegen Vitesse.

Opstelling ADO Den Haag (eerste uur):

Zwinkels, Van Ewijk, Bijen (c), Pinas, Kemper, Bakker. Boussakou, Goossens, Bourard, Immers, Catic

Opstelling ADO Den Haag (tweede uur):

Havekotte, Polley, Beugelsdijk, Amofa, Meijers (c), De Boer, Estevez Tsai, Rottier, Falkenburg ('105. Essabri), Steijn, Rieder

Scoreverloop Almere City – ADO Den Haag 0-2 (0-1)

’31. Catic 0-1
’72. Steijn 0-2
'102. Receveur 1-2

Door een probleem met de internetverbinding bij verschillende omroepen, zat ook Omroep West anderhalf uur zonder internet. Daardoor kon het eerste deel van de wedstrijd niet online uitgezonden worden.

Deel dit artikel: