Parkeerplaatsen Zevenhuizerplas in Zuidplas dicht: 'Kom niet met de auto naar de Zevenhuizerplas'

ZUIDPLAS - De parkeerplaatsen rond de Zevenhuizerplas in Zuidplas zijn sinds zaterdagmiddag op last van de burgemeester gesloten, dat melden de politie en de gemeente Zuidplas op Twitter. Zaterdag werd het te druk rond de plas en de maatregelen werden niet nageleefd. Ook zondag zullen de parkeerplaatsen afgesloten zijn. De gemeente roept op niet met de auto naar de Zevenhuizerplas te komen.

De gemeente Zuidplas liet zaterdag al weten dat de coronamaatregelen massaal werden genegeerd. Daarom heeft burgemeester Han Weber meteen ingegrepen. Zondag zullen de parkeerplaatsen ook afgesloten zijn, want ook dan wordt het weer tropisch warm.

Zaterdag werden er tachtig bekeuringen uitgedeeld. Het is niet duidelijk tot wanneer de parkeerplaatsen gesloten blijven, maar in ieder geval de hele zondag.

Zevenhuizerplas | Foto via Twitter: Raoul Verwey

Burgemeester Weber riep inwoners vrijdag al op om zich aan de regels te houden. 'Het wordt de komende dagen mooi warm strandweer. Maar corona is niet met vakantie en houdt ook van strand waar mensen heel dicht op elkaar zitten. Houd aub dus ook de komende dagen voldoende afstand', waarschuwde Weber op Twitter.

Drukke zomerdag

Ook in de badplaatsen was het erg druk. Kustgemeenten riepen zaterdagmiddag op niet meer naar de stranden te komen, vanwege overvolle parkeerplaatsen en drukte op het strand. 's Middags stond er in Den Haag een file van de Utrechtsebaan tot aan Scheveningen.

LEES OOK: Verkeersregelaars lastiggevallen door verhitte automobilisten op warme zomerdag in Den Haag

Meer over dit onderwerp:
ZEVENHUIZERPLAS ZUIDPLAS CORONAVIRUS
Deel dit artikel: