Nieuws

Twee zwemmers verdronken bij Zuiderstrand Den Haag

Helikopter landt op het strand tussen de badgasten
Helikopter landt op het strand tussen de badgasten © Regio15
DEN HAAG - Twee zwemmers die zondagmiddag bij Den Haag uit zee zijn gehaald zijn overleden. Het gaat om een 28-jarige man en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Beide slachtoffers zijn gereanimeerd, maar overleden onderweg naar het ziekenhuis, laat de politie weten. 'Wij leven als stadsbestuur intens mee met de nabestaanden', zegt loco-burgemeester Hilbert Bredemeijer.
Het slachtoffer van 28 kwam rond 13.00 uur bij het Zuiderstrand in de problemen. Een traumahelikopter landde op het strand voor de drenkeling.
Het was zondag de hele dag druk langs de kust. Veel mensen zochten verkoeling in het water. Halverwege de middag werd de rode vlag gehesen op de stranden van Den Haag, Katwijk en Noordwijk omdat het te gevaarlijk was om te zwemmen. Veel mensen gingen toch met opblaasbare drijfmiddelen, terwijl er een aflandige wind waaide, de zee op, zo zegt de woordvoerder. De hulpverleners zijn tot diep in de avond bezig geweest mensen uit het water te halen, en dan ging het ook om mensen 'die te veel op hebben en mensen die eigenwijs blijven'.

Hulpdiensten konden er moeilijk langs

Hulpdiensten hebben een ontzettend drukke dag gehad. In Den Haag konden hulpdiensten maar met moeite tussen de mensen door komen. Bij de strandopgangen moeten soms eerst scooters en fietsen worden weggehaald die de doorgang voor hulpdiensten versperden, zo zei een woordvoerder van de reddingsbrigade. 'De reddingsbrigade heeft heldendaden verricht en een groot aantal mensen uit zee gered', aldus locoburgemeester Hilbert Bredemeijer van Den Haag.