Opnieuw rode vlag langs Haagse kust vanwege gevaarlijke stroming: 'Ga de zee niet in'

DEN HAAG - De Haagse reddingsbrigade heeft maandag opnieuw de rode vlag gehesen vanwege gevaarlijke stroming in zee. 'Ga de zee niet in', zegt de Haagse reddingsbrigade. De rode vlag wappert langs de gehele Haagse kustlijn.

Normaal gesproken is de Haagse reddingsbrigade vooral bezig met het voorkomen dat zwemmers in de problemen komen. Deze maandag zijn de redders continu op pad vanwege de vele vermiste kinderen of zwemmers die in de problemen dreigen te komen. Op de strandopgangen in Den Haag staan verkeersregelaars die mensen waarschuwen voor de gevaarlijke zee.

Zondag was al een extreem drukke dag voor de redders. In totaal werden 268 mensen uit het water gehaald die aan de kust van Den Haag in de problemen kwamen. Twee zwemmers zijn daar overleden. Bij 59 mensen werd eerste hulp verleend. Ook werden tientallen verdwaalde kinderen met hun ouders herenigd, zo blijkt uit een inventarisatie die de brigade maandag bekendmaakte.

Langs hele Hollandse kust problemen

Ook elders langs de kust ging het zondag mis. In Wijk aan Zee en Zandvoort overleden twee strandgangers. In de zee langs de kust was op meerdere plaatsen sprake van gevaarlijke stroming. Volgens de reddingsbrigade zorgde de combinatie van sterke stroming en de wind die was opgestoken, voor 'een zeer verraderlijke zee'.

LEES OOK: Twee zwemmers verdronken bij Zuiderstrand Den Haag

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG REDDINGSBRIGADE NOORDZEE
Deel dit artikel: