Politie stuit op 155 kilo cocaïne tussen bevroren kip

© John van der Tol
DE LIER - De politie heeft dinsdag 4 augustus bij een bedrijf in De Lier 155 kilo cocaïne ontdekt in een partij bevroren kippenvlees. De lading was bestemd voor Engeland.
Tijdens een routinecontrole door een medewerker van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid trokken vier pallets met dozen met bevroren kip zijn aandacht. Het viel hem op dat de dozen slecht op de pallets waren geladen. Bovendien leek het of een aantal dozen was opengemaakt en daarna opnieuw dichtgeplakt.
De ingezette speurhond sloeg vervolgens aan bij een pallet, waarna een van de dozen werd opengemaakt. De hond had het goed geroken want daarin trof de politie enkele in plastic gewikkelde pakketten aan. Na een test bleek het om cocaïne te gaan. Nadat alle dozen waren opengemaakt bleef de teller steken op 155 pakketten van 1 kilo cocaïne.

Geen aanhoudingen

De lading is in beslag genomen. De politie stelt nader onderzoek in naar de herkomst en de bestemming. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
Het transportbedrijf was blij met de ontdekking. Als de drugs bijvoorbeeld in Engeland tijdens het transport waren ontdekt, zou hun chauffeur zwaar in de problemen zijn gekomen.