Waterdruk in Haagse wijk Duindorp weer hersteld

Kraanwater
Kraanwater © Omroep West
DEN HAAG - Een deel van de inwoners van de Haagse wijk Duindorp kreeg donderdagochtend weinig tot geen water uit hun kraan. Dat kwam door het 'illegaal openzetten van brandkranen', liet drinkwaterbedrijf Dunea weten.
In Duindorp waren de afgelopen nacht vier brandkranen aan het Tesselseplein en de Meeuwenstraat opengedraaid. 'Bewoners van Duindorp krijgen misschien nog wel water uit de kraan, maar de druk is veel lager', legde een woordvoerder van het drinkwaterbedrijf uit. Door het opendraaien van de brandkranen was een hydrofoorpomp uitgeslagen en was de waterdruk weggevallen. 'Dit is precies waar we de afgelopen dagen voor hebben gewaarschuwd', stelde de woordvoerder.
Het wegvallen van de waterdruk beperkte zich tot Duindorp omdat het waterleidingnet is opgedeeld in compartimenten. 'Duindorp is een aparte sector in onze waterlevering', verklaarde de woordvoerder. Rond 12.45 uur was de waterdruk hersteld.

Verkoeling zoeken onder de straal

Op meer plekken in Den Haag zijn in de afgelopen dagen brandkranen opengedraaid. Buurtbewoners willen zo verkoeling zoeken onder de straal. 'Dat is niet ludiek maar illegaal. Het zorgt voor veel overlast en is ook nog eens een risico voor de volksgezondheid en veiligheid in de buurt', zei Dunea woensdag over het 'brandkraanvandalisme'.
Afgelopen dinsdag werden zeker tien brandkranen in Den Haag opengedraaid. Dunea deed daarom aangifte. Twee Hagenaren van 17 jaar oud zijn door de politie aangehouden.