Tieners opgepakt na Marktplaats-bericht met gestolen Playstation

Controller van een Playstation | Foto ter illustratie: ANP
Controller van een Playstation | Foto ter illustratie: ANP
ZOETERMEER - Door de oplettendheid van een Zoetermeerder heeft de politie vijf mensen kunnen aanhouden op verdenking van inbraak en heling. De verdachten van inbraak zijn 14 en 16 jaar. De drie mannen die van heling worden verdacht zijn 42, 32 en 19 jaar oud.
Op vrijdag 7 augustus wordt in Zoetermeer bij een inbraak in een woning aan de Bessie Smithrode onder andere twee Playstations met controllers gejat. De eigenaar van de woning houdt vervolgens Marktplaats in de gaten om te controleren of zijn eigendommen te koop worden aangeboden.
Hij ziet op de verkoopsite al snel een advertentie waarin zijn Playstation te koop staat. De Zoetermeerder maakt een afspraak met de aanbieders om in Rijswijk de spelcomputer op te halen. Alleen naar die afspraak op woensdag 13 augustus gaat een agent.
Marktplaatsadvertentie als voorbeeld
Marktplaatsadvertentie als voorbeeld © Omroep West

Aangehouden voor heling

De drie mannen, van 42, 32 en 19 jaar, die de spelcomputer wilden verkopen zijn aangehouden voor heling. Bij één van deze drie verdachten zijn ook de andere gestolen spullen gevonden.
Op basis van camerabeelden van de inbraak in Zoetermeer houdt de politie die woensdag ook een 16-jarige Zoetermeerder en 14-jarige Voorburger aan. Op dit moment zitten de drie verdachten van 19, 16 en 14 jaar oud nog vast.