Soestdijkseplein in Den Haag vrijdagavond weer open

Werkzaamheden Soestdijkseplein
Werkzaamheden Soestdijkseplein © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Het Soestdijkseplein in Den Haag gaat vrijdagavond om 19.00 uur weer open. Dat maakte de gemeente bekend. Het plein was zes weken dicht vanwege grote werkzaamheden.
Huidige situatie Soestdijkseplein
Huidige situatie Soestdijkseplein © Gemeente Den Haag
Op het Soestdijkseplein is de rotonde aangepakt, omdat die te druk en te onoverzichtelijk was. Ook voor fietsers en voetgangers was het te onveilig, daarom zijn er nu vrijliggende fietspaden, oversteekplaatsen en eenrichtingsverkeer. Voortaan hebben fietsers voorrang op het plein.
De werkzaamheden zouden acht weken duren, maar de gemeente is twee weken eerder klaar. Op een later moment wordt het plein ook groener gemaakt met achttien bomen en struiken in de middenbermen.
Na de werkzaamheden komt het Soestdijkseplein er zo uit te zien
Na de werkzaamheden komt het Soestdijkseplein er zo uit te zien © Gemeente Den Haag

Meldpunt Onveilig Verkeer

'Het Soestdijkseplein, aan het Zuiderpark, is een belangrijke schakel in het Haagse wegennet en een druk punt in de verbinding met de A4. De huidige situatie met een rotonde en kruispunt die als het ware aan elkaar zitten vastgeplakt, is vooral gevaarlijk voor fietsers en voetgangers', aldus de gemeente. 'Door deze aanpak sluit het plein straks aan op bestaande snelle fietsroutes.
Sinds 2012 werd er over het aanpakken van het Soestdijkseplein gepraat. Ook kwam het verkeerspunt naar voren in het Meldpunt Onveilig Verkeer van Omroep West. De werkzaamheden duren acht weken tot en met 28 augustus.