Vier nieuwe coronagevallen bij ADO, streep door oefenwedstrijd tegen NAC

DEN HAAG - Er zijn vier nieuwe coronabesmettingen bij ADO Den Haag vastgesteld. Het gaat om drie spelers en een staflid. De selectie en staf zijn vrijdagochtend getest, zaterdagochtend is het resultaat bekendgemaakt. De oefenwedstrijd tegen NAC Breda gaat zaterdagmiddag niet door.

De positief geteste spelers en staflid zijn direct in thuisquarantaine gegaan. Volgens het coronaprotocol van de KNVB heeft ADO contact gehad met de bondsarts en met tegenstander NAC Breda. Op advies van de bondsarts is besloten de oefenwedstrijd te schrappen.

Het is niet de eerste keer dat ADO Den Haag wordt getroffen door het coronavirus. Vorige week werd een speler positief getest, toen ging de oefenwedstrijd tegen Almere City FC wel door. Drie weken geleden had de Haagse club ook twee besmettingen.

Wekelijkse testen

'In lijn met het protocol worden spelers, stafleden en overige medewerkers van ADO Den Haag wekelijks getest op het coronavirus', schrijft de Haagse club in een verklaring. 'De club blijft er alles aan doen om alle richtlijnen strikt na te leven en het stadion en de trainingsaccommodaties zo veilig mogelijk te houden.'

LEES OOK: ADO Den Haag voegt oefenwedstrijd tegen AZ toe aan voorbereiding

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG CORONAVIRUS NAC BREDA
Deel dit artikel: