Eljero Elia naar FC Utrecht: 'ADO heeft er alles aan gedaan mij te halen'

Eljero Elia in het shirt van het Nederlands Elftal
Eljero Elia in het shirt van het Nederlands Elftal © Soccrates Images
DEN HAAG - De Haagse profvoetballer Eljero Elia speelt de komende twee seizoenen voor FC Utrecht. De dertigvoudig international was ook in gesprek met ADO Den Haag voor een contract, maar de aanvaller kiest uiteindelijk voor de club uit de Domstad. Elia speelde afgelopen seizoen voor Istanbul Basaksehir. Met de club uit Istanbul werd hij kampioen van Turkije.
De afgelopen weken werd duidelijk dat ADO de aanvaller graag wilde hebben, maar er waren meer Nederlandse clubs die op de loer lagen. 'Ik heb echt hele goede gesprekken met Mohammed Hamdi, Martin Jol en Aleksandar Rankovic gehad. ADO heeft er echt alles aan gedaan om mij naar Den Haag te krijgen. Maar ik heb het gevoel dat ik het nog in mij heb om in de top van Nederland te spelen', zegt Elia woensdagmiddag op Radio West.
Dat Elia niet naar ADO, maar naar FC Utrecht gaat, zorgt bij veel ADO-fans voor teleurstelling. Sommige reacties die hij krijgt, zijn niet mals, vertelt hij. 'Ik zou een geldwolf zijn, en noem maar op. Als ik voor het geld was gegaan, was ik in Turkije gebleven. Maar goed, die reacties horen erbij. Dat is voetbal, dat is de social media van nu. Ze mogen alles zeggen, als ze maar niet bij mijn familie in de buurt komen.'