Agenten grijpen in bij demonstratie tegen coronamaatregelen in Haagse centrum: meerdere aanhoudingen

DEN HAAG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere demonstranten aangehouden in het centrum van Den Haag omdat de demonstranten agenten belaagden. Een agent is daarbij gewond geraakt. Ook is het gebouw van de Tweede Kamer en het Binnenhof afgesloten vanwege het protest tegen de coronamaatregelen. Op de Lange Poten kwam het tot een confrontatie tussen de politie en enkele demonstranten.
De politie zegt dat er is opgetreden omdat meerdere demonstranten zich provocerend en agressief richting agenten gedroegen. Sommige agenten zijn belaagd door de demonstranten.
Rond 16.00 uur zijn er nog enkele tientallen demonstranten in de Haagse binnenstad. De meeste betogers waren toen al naar huis vertrokken. De politie is nog aanwezig om de rust te laten terugkeren.

Gemeentehuis

Op het hoogtepunt van de demonstratie waren er honderd tot tweehonderd mensen rondom het Binnenhof voor een protest tegen de coronamaatregelen. Een gedeelte van de demonstranten is via de Korte Houtstraat naar het Haagse gemeentehuis gelopen.
Betogers tegen coronamaatregelen raken slaags met politie
De demonstranten verplaatsten zich ook van het Plein naar de Grote Marktstraat, een van de drukste winkelstraten van Den Haag. Daar staken ze de Grote Markt over, om vervolgens weer bij het Binnenhof aan te komen. Ze roepen leuzen als 'wij zijn Nederland' en 'weg met de spoedwet'.