'Letters LEIDEN moeten blijven'

LEIDEN - De letters LEIDEN staan sinds kort bij het Leiden Centraal om nieuwe studenten welkom te heten. Eigenlijk zouden de levensgrote letters over twee weken alweer verdwijnen, waar naartoe is nog niet bekend. Maar steeds meer Leidenaren en toeristen willen dat de letters blijven. 'Als ze daar niet kunnen blijven staan, dan wil ik ze wel hebben voor mijn parkeerterrein', zegt de Leidse ondernemer Chris Verplancke.
Een Portugese toerist loopt er langs en maakt een selfie: 'Ik ben een wereldreiziger en maak overal op de wereld foto's van plaatsen en met zoiets erbij is echt geweldig. Top, houden die letters'. Twee oudere dames uit Leiden: 'Ik vind het echt wel een leuke aanvulling voor de stad, houden die letters, vooral ook leuk voor de toeristen'.
De letters hebben de gemeente zo'n 8500 euro gekost. 'Zonde van het geld als ze straks in begin september worden weggehaald. Geef ze dan maar aan mij', zegt ondernemer Chris Verplancke. De Leidse ondernemer heeft een parkeerterrein aan de rand van de stad waar bezoekers van Leiden hun auto kunnen parkeren en vanaf daar met een shuttlebusje het centrum in kunnen. 'De trein rijdt hier ook vlak langs, dus heel veel mensen komen hier langs en zien de letters Leiden staan, perfect voor op de foto. Absoluut niet weggooien!', zegt Verplanke.
Onze cameraman Govert maakt beelden van LEIDEN
Onze cameraman Govert maakt beelden van LEIDEN © Omroep West
De gemeente Leiden laat in een reactie weten na het zomerreces te beslissen of de letters langer blijven staan, of dat ze weg worden gehaald.