Oliebollenkramen mogen maand eerder verkopen in Den Haag

Een oliebollenkraam in Den Haag
Een oliebollenkraam in Den Haag © ANP
DEN HAAG - Oliebollenverkopers mogen hun kraam dit jaar in Den Haag al vanaf 1 oktober neerzetten. Dat is een maand eerder dan gebruikelijk. Wethouder Hilbert Bredemeijer heeft dit besloten na vragen van de verkopers.
De oliebollenverkopers staan vaak op kermissen, die dit jaar door de coronacrisis lange tijd niet mochten worden georganiseerd. De exploitanten liepen hierdoor veel inkomsten mis en deden het verzoek bij de gemeente om eerder te mogen beginnen, om zo een deel van de inkomstenderving goed te maken. In navolging van Amsterdam en Rotterdam komt Den Haag de ondernemers nu tegemoet.
'Zij mogen in de maand oktober de locatie en ruimte gebruiken die zij op grond van hun vergunning mogen innemen', schrijft Bredemeijer. 'De inrichting van de verkoopplek moet zo zijn dat bezoekers en voorbijgangers de anderhalve meterregel in acht kunnen blijven nemen. Eventueel ander gebruik van de ruimte mag niet in het gedrang komen. Hierbij valt met name te denken aan extra terrasruimte die in het kader van de versoepelingen is ingenomen. Als daar een samenloop ontstaat doen we een beroep op ondernemers om samen tot aanvaardbare oplossingen te komen.'
Hart voor Den Haag is blij met het besluit. De politieke partij stelde vragen over dit onderwerp.