Omgewaaide boom komt op vrouw terecht in Den Haag

Op de Laan van Meerdervoort kwam een vrouw onder een boom terecht
Op de Laan van Meerdervoort kwam een vrouw onder een boom terecht © Regio15
DEN HAAG - Een vrouw is dinsdagavond op de Laan van Meerdervoort ter hoogte van de Kijkduinsestraat onder een omvallende boom terechtgekomen. De boom waaide om door de harde windstoten die sinds dinsdagavond over de regio razen.
De brandweer kwam snel ter plaatse en volgens een woordvoerder hebben de brandweermannen de vrouw onder de boom vandaan bevrijd. Ze is vervolgens nagekeken in de ambulance.
Ook aan de Zamenhofstraat in Den Haag was het raak: daar kwam een gedeelte van een gevel los van een gebouw dat in aanbouw is. Het losgekomen puin kwam op de straat terecht.

Storm Francis

Dinsdag- op woensdagnacht trekt storm Francis over de regio. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven voor de kustprovincies. Volgens Weeronline was er dinsdagavond al sprake van een officiële zomerstorm en dat was eerder dan verwacht. In IJmuiden werd tussen 21.00 en 22.00 uur ruim een uur lang een gemiddelde van windkracht 9 gemeten.
De zwaarste windstoot bedroeg 100 kilometer per uur en werd ook in IJmuiden geregistreerd. De hele nacht kan het blijven stormen, met name in de kustprovincies. Daar worden extra harde windstoten verwacht. Woensdagmiddag neemt de storm weer af.

Wegen en treinsporen

De storm leidt op verschillende plekken in de regio tot overlast. Brandweer Haaglanden heeft al 250 keer moeten uitrukken vanwege de storm. In de regio Hollands Midden gaat het om zeker 60 keer. Het treinverkeer is daarnaast ontregeld tussen Boskoop en Gouda vanwege een boom op het spoor.
Rijkswaterstaat en ANWB waarschuwen weggebruikers. 'Pas je rijgedrag aan. Het is niet verstandig om met een auto met caravan of lege aanhanger op pad te gaan.'

Voorbereidingen storm

Dinsdagmiddag werden er in de regio al verschillende maatregelen getroffen met het oog op de naderende storm. Zo heeft de gemeente Zoetermeer een deel van de Afrikaweg afgesloten, werden de strandcabines in Katwijk eerder afgebroken en werd in Leidschendam-Voorburg een springkussenfestival afgelast.