Ricardo Kishna keert terug bij ADO Den Haag

Ricardo Kishna droeg al eerder het shirt van ADO Den Haag
Ricardo Kishna droeg al eerder het shirt van ADO Den Haag © Soccrates Images
DEN HAAG - Ricardo Kishna speelt komend seizoen weer bij ADO Den Haag. De vleugelspeler keert voor de derde keer terug bij de club. Eerder werd hij al eens door ADO gehuurd van Lazio Roma. Hij tekent maandag na de medische keuring een prestatiecontract voor één seizoen. In de verbintenis is een optie voor nog een jaar opgenomen.
Kishna zat zonder club nadat zijn contract bij Lazio Roma deze zomer na vijf seizoenen afliep. In Italië speelde hij mede door blessures en meerdere verhuurperiodes slechts zestien wedstrijden voor de club uit de hoofdstad.
In Den Haag speelde Kishna maar 38 speelminuten over twee wedstrijden. In de wedstrijd tegen Ajax op 17 september 2017 liep de aanvaller een zware blessure aan zijn kruisband op. Sindsdien heeft hij geen officiële wedstrijd meer gespeeld.

Meer kleur in eredivisie

Door de terugkeer van Kishna naar de Nederlandse velden krijgt de eredivisie nog meer kleur. Eerder keerden Arjen Robben (FC Groningen) en Eljero Elia (FC Utrecht) ook terug in de Nederlandse competitie.
Kishna in de jeugd van ADO Den Haag
Kishna in de jeugd van ADO Den Haag © ADO Den Haag
Kishna leerde voetballen bij het Haagse VUC. Al snel werd hij opgepikt door de jeugdopleiding van ADO Den Haag. In 2009 verlaat hij de hofdstad voor Ajax, dat hem in 2015 verkoopt aan Lazio Roma. Daar liep zijn contract deze zomer af. Kishna kwam ook meerdere keren in actie voor diverse jeugdteams van Oranje.
LEES OOK: