Miss Etam maakt doorstart na faillissement

ZOETERMEER - Miss Etam lijkt van de ondergang gered. De winkelketen, waarvan het hoofdkantoor in Zoetermeer is gevestigd, leek op een faillissement af te stevenen nadat het Belgische moederbedrijf ten onder ging. Bedrijvendokter Martijn Rozenboom zorgt er voor dat de keten, net als Expresso, Steps, Claudia Sträter en Promiss een doorstart kan maken.

De winkelketens waren onderdeel van de Belgische investeringsmaatschappij FNG Group. Dit bedrijf vroeg eind juli haar faillissement aan. De Nederlandse winkels bleven nadien wel open in de zoektocht naar een nieuwe eigenaar.

Het was niet voor het eerst dat de eigenaar van Miss Etam failliet ging. In 2015 ging het in Zoetermeer gevestigde bedrijf ook al ten onder. Na dat faillissement kon Etam Group aansluiten bij onder meer Steps. Het is nog niet bekend wat de gevolgen van de doorstart zijn voor de ongeveer 1.500 medewerkers die bij de Nederlandse vestigingen van de winkelketens werken. Over organisatie en winkelportfolio worden de komende week beslissingen genomen.

Niet laten gebeuren

'Toen duidelijk werd dat de Nederlandse FNG-merken meegetrokken werden door het faillissement van de Belgische moeder wist ik direct dat ik dat niet wilde laten gebeuren", legt Rozenboom zijn interesse voor onder andere Miss Etam uit. 'Dit bedrijf verdient een nieuwe kans. Ik ben ervan overtuigd dat er een mooie toekomst voor de groep in het vooruitzicht ligt.'

LEES OOK: Zoetermeerse winkelketens Miss Etam en Promiss naar retailer Steps en Superstar

Meer over dit onderwerp:
MISS ETAM
Deel dit artikel: