Dronespektakel en vuurwerkshow op Scheveningen

DEN HAAG - Geen vuurwerk op Scheveningen door COVID-19? Misschien geen 'traditioneel' festival, maar wel vuurwerk. Rond 21.30 uur zaterdagavond werd de hemel boven de kust verlicht door zo'n honderd drones en aansluitend knallend vuurwerk.

Kijk hier de hele show terug:

In 2020 zou dan toch het 40-jarig bestaan van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen groots worden gevierd, maar ook dit het evenement ging niet door vanwege de coronacrisis. En dat terwijl in het voorgaande jaar het achtste lustrum door de organisatie was afgeblazen vanwege de strenge Europese veiligheidsmaatregelen.

'Wij zijn natuurlijk teleurgesteld dat na vorig jaar dit jaar het evenement wederom niet in originele vorm kon plaatsvinden, maar we zijn erg blij dat we een passend alternatief hebben weten te vinden. Hopelijk hebben we hiermee Den Haag alvast warm kunnen maken voor de volgende editie', aldus een optimistische Bjorn van Dijl, van Stichting International Vuurwerkfestival Scheveningen.

'Hybride vorm van vuurwerk'

Eerst konden bezoekers zich vergapen aan een speciale show met het thema 75 jaar Vrijheid.

Vrijheid, bevrijding, trots en overwinning werden uitgebeeld. Ruim honderd drones in rood-wit-blauwe kleuren stegen op vanaf het strand van Scheveningen. Ze vormden tijdens de show een groengeel hart 'Naar alle inwoners, ondernemers en zorgverleners in de Den Haag. Deze hybride vorm van vuurwerk en drones biedt mogelijkheden voor de toekomst', verklaarde de Haagse economiewethouder Saskia Bruines.

Het vuurwerk werd afgestoken met De Pier als lichtend middelpunt. Even leek het alsof het iconische bouwwerk zelf in brand stond, maar het was het einde van de verrassingsshow.

Meer over dit onderwerp:
VUURWERK
Deel dit artikel: