Instellingen

Eerste schoolweek: 'Soms wil je de juf een knuffel geven'

Sherien, leerlinge van IKC De Buytenkans
Sherien, leerlinge van IKC De Buytenkans © Anita Janssen
ZOETERMEER - De eerste schoolweek zit erop. Een goed moment om terug te blikken hoe het is gegaan, want ook in het nieuwe schooljaar gelden de coronaregels. Waar heel veel scholen in de regio stickers hebben geplakt waarop staat dat er anderhalve meter afstand gehouden moet worden, is dat bij basisschool IKC De Buytenkans in Zoetermeer niet het geval.
'De school heeft vier in- en uitgangen en we werken met tijdslots zodat de leerlingen niet met elkaar in aanraking komen. Verder worden de gebruikelijke coronaregels in acht genomen', zegt Nancy de Vries, directrice van De Buytenkans. Ouders en verzorgers mogen niet op het plein en komen ook niet in de school, er wordt vaker schoongemaakt en leerlingen moeten hun handen vaker wassen.
Shiny snapt die regels wel, maar vindt het wel erg jammer dat ze de juf nu nooit meer mag knuffelen. Kynairo is blij dat hij weer naar school mag, want hij vond het maar niks dat hij tijdens de thuiswerkperiode iedere keer de trap af moest lopen om raad aan zijn ouders te vragen als hij iets niet snapte.
Een aantal leerlingen vertelt over hun ervaringen in de eerste schoolweek:
Terugblik op de eerste schoolweek op IKC De Buytenkans

Ventilatie

'Op dit moment zijn we bezig met de ventilatie op school', zegt Nancy de Vries. 'We moeten voor 1 oktober laten weten hoe het daarmee is gesteld. Wij zorgen er in ieder geval voor dat de lokalen goed gelucht worden. Wanneer er aanpassingen gedaan moeten worden, weten we nog niet of de overheid daar aan meebetaalt. Daar is verder nog niets over bekend', zegt De Vries.