Zwaargewonde bij aanrijding met trein bij Hillegom

Bij een aanrijding met een trein is een man zwaargewond geraakt.
Bij een aanrijding met een trein is een man zwaargewond geraakt. © MediaTV
HILLEGOM - Bij een aanrijding tussen een auto en een trein in Hillegom is een 56-jarige man uit het Noord-Hollandse Venhuizen maandagmorgen zwaargewond geraakt. Door de laagstaande zon zag de automobilist waarschijnlijk de waarschuwingslichten van de spoorwegovergang aan de Frederikslaan niet en werd hij op de overgang gegrepen door de trein. De man is naar het ziekenhuis gebracht.
De spoorwegovergang aan de Frederikslaan wordt alleen met alarmlichten beveiligd. Er zijn hier geen slagbomen. Het slachtoffer kwam uit de bollenvelden en was op weg naar Hillegom. De man wilde rond 10.00 uur de spoorwegovergang passeren. De politie vermoedt dat het slachtoffer door de zon de alarmlichten niet heeft gezien.
Net op het moment dat de man het spoor op reed kwam de trein uit Leiden richting Haarlem voorbij en reed de voorkant van de auto eraf. De brandweer was snel ter plaatse en kon het slachtoffer uit zijn auto bevrijden. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Opgeheven worden

Het is niet voor het eerst dat er op deze plek een ongeluk is gebeurd. Vorig jaar zag een man de alarmbellen ook over het hoofd. De bestuurder kwam toen met de schrik vrij. In de regio zijn er twintig van dit soort overgangen die alleen bewaakt worden door waarschuwingslichten.
Spoorbeheerder ProRail wil van deze niet-beveiligde overgangen af. Volgens woordvoerder Coen van Kranenburg moeten er bij dit soort overgangen spoorbomen komen, of de weg moet helemaal omgelegd worden. ProRail is hierbij afhankelijk van gemeenten en particuliere grondeigenaren. 'Op dit soort overgangen gebeuren elk jaar mer van dit soort ongelukken. Wij pleiten er al langer voor dat deze overgangen worden opgeheven.'

Geen treinen

Door het ongeval konden er enkele uren geen treinen rijden tussen Haarlem en Leiden. Kort na het middaguur kon de NS het treinverkeer weer hervatten.