Reeks autobranden in Leidschendam-Voorburg houdt aan, nu zijn twee auto's verwoest

Een autobrand in Leidschendam
Een autobrand in Leidschendam © Regio15
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - De reeks autobranden in de gemeente Leidschendam-Voorburg houdt aan. In de nacht van maandag op dinsdag gingen twee auto's in vlammen op in de Prins Johan Willem Frisolaan.
Het vuur werd maandagavond rond 23.30 uur ontdekt. De twee auto's waren naast elkaar geparkeerd op een parkeerplaats bij een flat. De brandweer heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat de auto's zwaar beschadigd raakten. Een bergingsbedrijf heeft de auto's getakeld.
De gemeente Leidschendam-Voorburg wordt al maandenlang geteisterd door autobranden. Sinds begin april zijn hier al tientallen auto's in vlammen opgegaan.

Cameratoezicht en extra ogen

In de strijd tegen de lange reeks autobranden heeft de gemeente extra cameratoezicht ingesteld. Zo hangen er camera's bij het President Kennedyplein, het Fluitpolderplein, de Prinses Annalaan, de Dobbelaan, de Burgemeester Velthuijsenlaan, de Prins Frederiklaan en de Burgemeester Sweenslaan. Daarnaast huurt de gemeente particuliere beveiligers in, als 'extra ogen en oren in de wijk'.