Politie verstuurt sms voor informatie rond dood Chakib (36) in Delft

DELFT - Alle mobiele telefoons die op 1 september in de buurt waren van de De Colignystraat in Delft, hebben dinsdag een sms van de politie gekregen. Daarin wordt gevraagd om meer informatie rond de dood van de 36-jarige Chakib, die in een woning werd neergestoken en daarna overleed.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 8 september. Meer zaken zijn hier te vinden.

Dinsdag 1 september rond 14.15 uur werd duidelijk dat Chakib, ook bekend onder zijn bijnamen Sjakie en Bagdad, was neergestoken in het huis. De 36-jarige man woonde daar niet.

UPDATE 22 SEPTEMBER: De 60-jarige bewoner van het huis is kort na het steekincident aangehouden. Hij is inmiddels weer vrij, maar blijft verdachte in het onderzoek. De recherche is nog bezig met de zaak en komt nog altijd graag in contact met mensen die getuige waren of die meer kunnen vertellen over Chakib.

De 36-jarige Chakib kwam geregeld in de wijken Tanthof en Voorhof in Delft. De politie wil graag meer te weten komen over het slachtoffer: wie was hij, waar verbleef hij, kwam hij vaker in de De Colignystraat, had hij ruzie met iemand?

Meerdere personen betrokken

Uit het politieonderzoek blijkt dat er vermoedelijk meerdere personen betrokken waren bij het steekincident. Daarom is de recherche op zoek naar getuigen die bijvoorbeeld opvallende personen of voertuigen rondom de woning hebben gezien op dinsdagmiddag 1 september tussen 13.15 en 14.30 uur of de periode daarvoor. Informatie over de woning waar Chakib werd neergestoken, is ook welkom.

Ook camerabeelden uit de omgeving, waar mogelijk verdachten op te zien zijn, wil de politie graag zien. Dat kunnen bijvoorbeeld ook beelden van een dashcam uit een auto zijn.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Deel dit artikel: