Koptelefoon van tiener buitgemaakt bij gewelddadige straatroof

DEN HAAG - Een jongen van 17 jaar is begin dit jaar belaagd door drie mannen, die het waarschijnlijk hadden voorzien op zijn koptelefoon. Het slachtoffer is geschopt en geslagen. De verdachten zijn voor en na de beroving gefilmd in het winkelcentrum Mariahoeve in Den Haag.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 8 september. Meer zaken zijn hier te vinden.

UPDATE: De drie verdachten hebben zich bij de politie gemeld. De recherche gaat verder met het onderzoek.

Op maandagmiddag 27 januari loopt de 17-jarige jongen vanuit school richting het winkelcentrum Mariahoeve. Op het parkeerterrein aan de kant van de Granaathorst wordt hij plotseling van achteren belaagd door drie mannen. Hij wordt meerdere keren tegen zijn hoofd geslagen, waardoor zijn bril op de grond valt.

De drie duwen het slachtoffer tegen een muur en schoppen en slaan hem totdat hij op de grond valt. Als ze wegrennen, merkt de jongen dat zijn draadloze koptelefoon weg is: een zwarte Skullcandy Crusher van 150 euro, die hij van zijn eerste salaris had gekocht.

Bewakingsbeelden

Een aantal omstanders hebben de drie mannen zien wegrennen en konden een beschrijving aan de politie geven. Ze zijn gefilmd door camera's in het winkelcentrum. Voor de beroving lopen ze met z'n drieën, daarna rennen er twee door het winkelcentrum weg.

Meer over dit onderwerp:
OPGELOSTE ZAKEN
Deel dit artikel: