Om seksrel geschorste medewerkers gemeente Zuidplas nemen ontslag

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - De drie medewerkers die betrokken waren bij de seksvideo op het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel, hebben zelf besloten ontslag te nemen. Dat laat de gemeente Zuidplas donderdag weten. Eerder werden ze door de gemeente geschorst.

Op 16 augustus dook online een filmpje op waarop het lijkt dat twee stelletjes seks hebben voor de ramen van het gemeentehuis. Het onderzoek van de gemeente naar wat er precies is gebeurd, gaat ondanks het ontslag gewoon door. Een vierde betrokkene bij de seksvideo is geen medewerker van de gemeente.

'Dit is not done. Je hebt een bepaalde moraal en voorbeeldfunctie in een gemeentehuis. En dit soort dingen kunnen echt niet', zei locoburgemeester Jan Verbeek van de gemeente Zuidplas, waar Nieuwerkerk aan den IJssel onder valt, eerder al in een reactie. De gemeente laat nogmaals weten de hele gang van zaken te betreuren.

Twee seksvideo's

Er zijn uiteindelijk twee filmpjes op internet verschenen. Op het ene filmpje lijkt het erop dat twee stelletjes 's avonds op twee plekken in het gemeentehuis tegelijk seks hebben, op de eerste en de tweede etage voor een raam. Van hen zijn slechts contouren te zien. Volgens de makers van het filmpje zou het gaan om handhavers van de gemeente.

Meer over dit onderwerp:
NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL ZUIDPLAS
Deel dit artikel: