Rector universiteit Leiden waarschuwt studenten: 'Feestjes kunnen echt niet'

Carel Stolker
Carel Stolker © Chris de Waard (Sleutelstad)
LEIDEN - Het aantal coronabesmettingen in Leiden stijgt harder dan in de rest van het land. Een zorg voor de veiligheidsregio Hollands Midden, meldt mediapartner Sleutelstad. Landelijk lijken de besmettingen met name onder studenten te groeien. Om de studenten in Leiden te waarschuwen, roept rector magnificus Carel Stolker van Universiteit Leiden studenten op om de regels te volgen.
Stolker heeft regelmatig overleg met de veiligheidsregio, de GGD en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen over de coronasituatie in Leiden, schrijft mediapartner Sleutelstad. 'De tweet als waarschuwing – studenten, pas op, houd je aan de regels, leek Stolker ook wijs om te doen', aldus de woordvoerder.
De gegevens waarover Stolker schrijft, worden overigens niet door de universiteit verzameld, maar door de GGD en Veiligheidsregio.

Oproep studentenverenigingen

Twee weken geleden riepen vijf Leidse studentenverenigingen alle studenten - leden en niet-leden - op om zich aan de coronaregels te houden. 'Als wij als Leidse studenten niet verantwoord omgaan met de vrijheid die we hebben, zal deze vrijheid immers weer afgenomen worden via regionale of nationale maatregelen', staat er in een brief van Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus.
Bij de brief zit een meetlint van anderhalve meter om studenten er aan te herinneren afstand te houden. En op de sociëteiten worden banners opgehangen.