Duindorp krijgt koffertje met 30.000 euro voor bewonersplannen

DEN HAAG - Niet alleen de Tweede Kamer ontving dinsdag een gouden koffertje. Ook de bewoners van Duindorp kregen er eentje, met 30.000 euro erin. Met het wijkbudget kunnen de bewoners Duindorp mooier, socialer, groener of sportiever maken.
Het is een verrassing voor de bewoners van Duindorp. Ze worden bij elkaar geroepen op het Texelseplein in de wijk, waar limonade en lekkers op een tafel staat. Maar omdat de start van het project onaangekondigd is, staat er bij het ochtendgloren maar een handjevol mensen op het plein.
Stadsdeeldirecteur Mendy van Veen roept toevallig passerende Duindorpers naar haar toe: 'Kom er gezellig bij. Ik heb een héle belangrijke boodschap voor jullie. Want ik kom met een geweldige mooie cheque langs vandaag.'

'Kom met plannen'

De wijk krijgt vanuit de gemeente Den Haag een eigen gouden koffertje aangeboden, met 30.000 euro om te besteden aan de uitvoering van plannen voor een betere wijk. 'We dagen al die 6.000 Duindorpers uit om als een dolle met plannen te komen', roept de stadsdeeldirecteur de mensen toe.
Het koffertje voor Duindorp.
Het koffertje voor Duindorp. © Omroep West
Ze mogen plannen indienen bij Duindorpbegroot.nl en stemmen op de plannen. De allerbeste plannen worden binnen een jaar uitgevoerd met het geld. 'Uiteindelijk moet het een door de wijk gedragen idee zijn waar het geld naartoe gaat. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat Piet van het café denkt: "Nou ik ga mijn café verbouwen." Nee het moet een sociaal belang hebben', zegt Van Veen.

Ideeën

Frank de Snoo, wijkambassadeur en lid van de lokale voetbalvereniging, vindt dat de Duindorpse voetbalclub het geld goed kan gebruiken. 'We kunnen nieuw materiaal gebruiken en we hebben geld nodig voor het opleiden van jeugdtrainers en het opknappen van de accommodatie.'
Wijkambassadeur Sherell Erberveld hoopt dat de 30.000 euro naar de jongeren van Duindorp gaan. 'Het zou leuk zijn als er een soort van clubhuis is waar jongeren elke dag naartoe kunnen, ook 's avonds.'

Negen wijken

Negen wijken krijgen 30.000 euro van de gemeente Den Haag in dit project. Duinoord en Scheveningen Noord gingen Duindorp al voor.