Haagse kindermishandelaar blijft in voorarrest: 'Meisje is met bijtende vloeistof overgoten'

© ANP
DEN HAAG - Een 32-jarige Hagenaar, die ervan wordt verdacht een meisje vanaf haar tweede tot en met haar zesde levensjaar te hebben mishandeld, moet in voorarrest blijven. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag besloten. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou het kind onder andere met hete of bijtende vloeistof zijn overgoten. De verdachte ontkent de mishandelingen.
Het OM zegt ook dat de Hagenaar het slachtoffertje sloeg, schopte, duwde en ergens tegenaan gooide. Door de mishandelingen liep ze brandwonden, ernstig aangezichtsletsel, botbreuken en kneuzingen op. De kwellingen begonnen toen het meisje ongeveer anderhalf jaar oud was. Van begin 2013 tot eind 2016.
Het is niet duidelijk of de man de biologische vader is. Samen met de moeder vormden hij en het kind in ieder geval een gezin. De moeder zou ook door hem geslagen en geschopt zijn.

Grote bezwaren

Het OM beschuldigt de 32-jarige ervan in augustus zijn nieuw vriendin ook bedreigd te hebben. De Hagenaar was al enige tijd op vrije voeten, maar zit door de nieuwe beschuldigingen weer vast. Zijn verzoek om geschorst te worden uit voorarrest, stuitte dinsdag op grote bezwaren van de officier van justitie.
'Dit zijn enorm ernstige feiten', zei de aanklager over de kindermishandelingen. Ook de rechtbank voelde er niets voor om de Hagenaar weer vrij te laten. 'Het gaat om iets heel ernstigs als dit wordt bewezen', zei de rechter. De man wordt nog onderzocht door een psycholoog en psychiater.
Op 4 december is de inhoudelijke behandeling van de zaak.