Zeventien medewerkers HMC Westeinde besmet met corona

Een medewerker van de GGD in een teststraat, foto ter illustratie
Een medewerker van de GGD in een teststraat, foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - In totaal zeventien medewerkers en één patiënt van HMC Westeinde zijn positief getest op het coronavirus. Van die zeventien personeelsleden werken er tien op de afdeling hartbewaking van het Haagse ziekenhuis.
'In het weekend van 12 september bleken medewerkers op de afdeling hartbewaking en de verpleegafdeling cardiologie besmet te zijn met corona', schrijft het ziekenhuis. Daardoor is het HMC direct overgegaan tot het testen van alle medewerkers en patiënten op de afdeling.'
Medewerkers en patiënten die in direct contact met de besmette personen zijn geweest, zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Personeelsleden met klachten moeten thuisblijven.

Mondneusmaskers

Ook heeft het HMC voor het hele ziekenhuis maatregelen genomen. Zo dragen medewerkers sinds maandag een mondneusmasker bij zorgverlening binnen anderhalve meter.
De exacte bron van het coronavirus is volgens het ziekenhuis heel moeilijk te achterhalen. 'Daarom focussen we ons op maatregelen om de kans op besmetting nog verder terug te dringen en de continuïteit van zorg en de veiligheid voor patiënten en medewerkers te waarborgen', zegt een woordvoerster.