Park met zo'n honderd feestende studenten ontruimd in Leiden: 'Ongelooflijke ezels'

Feestvierders in park Leiden weggestuurd
Feestvierders in park Leiden weggestuurd © Sleutelstad
LEIDEN - De politie heeft donderdagavond het Van der Werfpark in Leiden ontruimd. In het park vierden zo'n honderd studenten feest. Ze hielden zich daarbij niet aan de coronaregels, meldt mediapartner Sleutelstad.
Volgens een verslaggever van Sleutelstad ging het om een grote groep die samen aan het borrelen was. Een deel van de aanwezigen was dronken. Rond 21.00 uur belden ondernemers en bewoners uit de Doezastraat de politie. Tegen 22.00 uur werden mensen het park uitgestuurd. Volgens Sleutelstad zijn er geen boetes uitgedeeld.
Carel Stolker, rector magnificus van Universiteit Leiden, noemt de feestvierende studenten op Twitter 'ongelooflijke ezels'. Hij verwacht dat de betrokken studentenvereniging maatregelen neemt. Volgens mediapartner Sleutelstad ging het om studenten van Augustinus.
Politie in park nadat feestvierders zijn weggestuurd
Politie in park nadat feestvierders zijn weggestuurd © Sleutelstad

Illegale feestjes

Ook in andere plaatsen waren de laatste tijd illegale feestjes. In Den Haag is afgelopen weekend een illegaal feestje met zo'n honderd man stilgelegd. Begin augustus maakte de Westlandse politie een einde aan een illegaal strandfeest met zo'n driehonderd jongeren in 's-Gravenzande.