ADO Den Haag huurt Israëlisch international

DEN HAAG - ADO Den Haag huurt Ilay Elmkies dit seizoen van de Duitse Bundesliga-club 1899 Hoffenheim. De 20-jarige middenvelder staat nog tot 2023 onder contract bij de Duitse club.

Elmkies is international voor Israël en speelde vier interlands voor het nationale team van zijn land. Bij Hoffenheim maakte hij in mei van dit jaar zijn debuut in de Bundesliga. Martin Jol is ervan overtuigd dat Elmkies aan het begin staat van een mooie carrière en dat ADO Den Haag veel plezier aan hem kan beleven.

'Ilay is een veelzijdige middenvelder, die door Alfred Schreuder bij de A-selectie van Hoffenheim is gehaald. Terwijl hij al een tijdje op onze radar stond, viel hij vorige nog meer op dankzij zijn eerste doelpunt voor Israël.' Elmkies maakte voor zijn ploeg een doelpunt in de Nations League-wedstrijd tegen Slowakije.

'Ik kan niet wachten'

De speler zelf heeft zin om aan de slag te gaan voor zijn nieuwe ploeg. 'Ik ben een middenvelder die graag de bal opeist, het spel verlegt en het positiespel bepaalt. Ik kan niet wachten om dit in het geel-groene shirt te laten zien.' ADO begon de competitie met een 2-0 nederlaag tegen Heracles. Zondag staat de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op het programma.

LEES OOK: ADO huurt Duitse rechtsbuiten Philipp van Werder Bremen

Deel dit artikel: