O.S.S. '20 te sterk voor Quick, Westlandia in vermakelijk duel onderuit tegen Dongen

REGIO - Quick is in eigen huis met 1-3 onderuit gegaan tegen O.S.S. '20. Westlandia kwam na een 0-2 achterstand nog knap terug, maar ging uiteindelijk toch onderuit tegen Dongen.

Quick - O.S.S.'20

Quick is in een thuiswedstrijd tegen O.S.S.’20 uit Oss met 1-3 onderuit gegaan. Het is de derde overwinning op rij voor de Ossenaren.

Na een minuut applaus voor Quick-legendes Paul van de Beek en Patrick Berns golft het spel op en neer. Na ruim een kwartier spelen raakt Frank van der Heiden voor het eerst de touwen. Uit een hoekschop kopt hij Quick op een 1-0 voorsprong.

Vlak na rust kantelt de wedstrijd wanneer Tim Waterink de gelijkmaker op het scorebord zet. Uit een corner kopt hij raak. Tien minuten later is het opnieuw raak aan de kant van O.S.S.’20. Na een voorzet van Waterink kan Jos Peltzer de bal eenvoudig inschuiven.

Quick moet nog verder met tien man, nadat Rachid Bouyaouzan zijn tweede kaart van de wedstrijd krijgt voor commentaar op de leiding. De Hagenezen zoeken nog de aanval, maar weten niet meer te scoren. In de absolute extra tijd maakt Tony de Groot er 1-3 van. Door de nederlaag heeft Quick nog altijd vier punten uit drie wedstrijden.

Westlandia - Dongen

Westlandia is in een vermakelijke wedstrijd met 2-3 onderuit gegaan tegen VV Dongen. Na een 0-2 achterstand bij rust, kwamen de Naaldwijkers nog knap terug in de wedstrijd.

De eerste kans die de bezoekers uit Dongen krijgen, is gelijk raak. Met buitenkantje rechts schiet Nassim Asrih raak. Nog voor rust verdubbelt Robert Roosen de voorsprong.

Na de thee komt Westlandia uitstekend uit de startblokken. Na een voorzet van Nordin van Mil is het Steve van Kesteren die de 2-1 maakt. Niet veel later zet Wesley Goeman vanaf de stip de gelijkmaker op het scorebord.

Westlandia heeft het betere van het spel, maar moet toezien hoe Dongen uit een counter op een 2-3 voorsprong komt. Van Kesteren is nog dicht bij de gelijkmaker, maar ziet zijn inzet op de lat eindigen. Dongen krijgt nog de mogelijkheid om de winst te vergroten, maar kan een strafschop niet benutten.

Scoreverloop:

Quick - O.S.S.'20: 1-2 (1-0)

  • 1-0 Van der Heiden
  • 1-1 Waterink
  • 1-2 Peltzer
  • 1-3 De Groot

Westlandia - Dongen: 2-3 (0-2)

  • 0-1 Asrih
  • 0-2 Roosen
  • 1-2 Van Kesteren
  • 2-2 Goeman
  • 2-3 Moukouh
Deel dit artikel: