Eigen doelpunt ADO Den Haag zorgt voor onnodige nederlaag tegen FC Groningen

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft verzuimd om een punt te pakken tegen een slecht spelend FC Groningen. De ploeg van Aleksandar Rankovic kwam na 23 minuten met 0-1 achter door een eigen doelpunt van Shaquille Pinas. Die klap kwam de Haagse club niet meer te boven. In de tweede helft was ADO beter dan de tegenstander uit het noorden, maar speelde het te slordig om gebruik te maken van de slappe tegenstand.

De supporters van ADO moesten tot de 45ste minuut wachten op de eerste doelpoging van de thuisploeg. De Haagse club kreeg een vrije trap na een overtreding op Vicente Besuijen. Dante Rigo legde de bal op de rand van de zestien neer, maar schoot naast.

Groningen stond toen al met 0-1 voor. Een voorzet van de Noorderlingen werd door Pinas ongelukkig achter zijn eigen doelman gewerkt. Tot dat moment in de 23ste minuut was er nog weinig gebeurd in het Cars Jeans Stadion. Zowel ADO als Groningen speelde pover in het eerste bedrijf. De bezoekers waren iets beter het eerste bedrijf.

Ander vaatje

In de tweede helft tapte ADO uit een ander vaatje. Met de komst van nieuwbakken middenvelder Ilay Elmkies kreeg de ploeg meer elan. Tot grote kansen leidde het niet, maar de Haagse ploeg dicteerde het spel. Groningen kwam er niet aan te pas.

Het optreden van Elmkies duurde 21 minuten. Toen moest hij zich laten wisselen en kwam Kees de Boer de ploeg in. Het leidde meteen tot een kans voor Groningen. Een kopbal van Ramon Pascal Lundqvist werd netjes gepareerd door Luuk Koopmans.

Gelijkspel zou terecht zijn geweest

ADO speelde slordig en gaf onnodig kansen weg aan Groningen. Zelf creëerde het elftal enkele kansen, maar Jonas Arweiler en Michiel Kramer kwamen bij de afwerking te kort. Een gelijkspel zou over negentig minuten terecht zijn geweest.

Scoreverloop ADO Den Haag - FC Groningen: 0-1

  • 0-1 Pinas (eigen doelpunt)

Gele kaarten: Kramer (ADO), Dammers, Dankerlui (Groningen)
Rode kaarten:

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Bijen, Pinas, Faye (84. Catic); Ratiu (46. Elmkies, 67 De Boer), Rigo, Goossens; Besuijen (57. Bourard), Kramer, Ould-Chikh (57. Arweiler)
Opstelling FC Groningen: Padt; Dankerlui, Dammers, Itakura, Van Hintum; Matusiwa, Van Kaam; Hrustic (84. Poll), Lundqvist (72. Suslov) , El Hankouri (72. El Messaoudi); Larsen (88. Joosten)

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG FC GRONINGEN EREDIVISIE VOETBAL
Deel dit artikel: