Verdachte fatale steekpartij Den Haag 'weet niets meer'

© Regio15
DEN HAAG - De verdachte van een dodelijke steekpartij in Den Haag, in juni van dit jaar, kan zich niets meer van de bewuste nacht herinneren. Dat zei de 40-jarige C. van H. uit Voorburg maandag tijdens de eerste inleidende strafzitting bij de Haagse rechtbank. Er wordt een uitgebreid medisch onderzoek gedaan om vast te stellen welke stoffen er in zijn bloed zaten.
Bij de steekpartij in de Hoogvlietstraat, op zondag 7 juni, werd de 36-jarige bewoner van een huis meerdere keren gestoken met een mes. Hij overleed aan zijn verwondingen. Volgens buurtbewoners was er een ruzie aan voorafgegaan. Verdachte C. van H., die bij het slachtoffer op bezoek was, vluchtte op de fiets, maar hij werd kort daarna in de omgeving gearresteerd. De man wordt verdacht van moord en zit nog steeds vast.
Ook de moeder van het slachtoffer was maandag bij de zitting aanwezig. Zij zal later om een financiële vergoeding vragen. Het onderzoek naar de steekpartij is nog niet afgerond. Behalve een uitgebreid bloedonderzoek, komt er nog een advies van de reclassering. De advocaat van de verdachte verzocht of deskundigen willen bekijken of Van H. eigenlijk eerder in een kliniek had moeten worden opgenomen.

'Moeilijk'

Het Openbaar Ministerie vond dat 'niet opportuun', aangezien psychologen en psychiaters aansturen op een vorm van tbs. De rechter wees het verzoek af. Via een beeldverbinding met de gevangenis zei de verdachte verder dat hij zich niets meer kan herinneren van 7 juni. 'Het is moeilijk', zei hij. De rechtszaak gaat over twee maanden verder.