Opnamestop Groene Hart Ziekenhuis na coronabesmettingen onder medewerkers en patiënten

GOUDA - Op een verpleegafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda geldt per direct een tijdelijke opnamestop in verband met een aantal coronabesmettingen onder medewerkers en patiënten. Het gaat om de verpleegafdeling van Interne Geneeskunde.

'Er zijn direct extra voorzorgsmaatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden', laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten.

Naast de tijdelijke opnamestop op deze afdeling, moeten zorgmedewerkers en bezoekers op deze afdeling de komende tijd een mondkapje dragen. Medewerkers met klachten blijven thuis en laten zich testen. Alle andere maatregelen blijven ook van kracht, benadrukt de woordvoerder van het ziekenhuis. 'Het dragen van een mondneusmasker is dus niet ter vervanging van de anderhalve meter afstand.'

Het specialisme Interne Geneeskunde houdt zich bezig met het voorkomen, onderzoeken en behandelen van ziekten en aandoeningen van inwendige organen. Op de afdeling worden onder andere maag-, darm- en leverziekten behandeld en ook diabetespatiënten en kankerpatiënten.

Extra stap

Het aantal coronabesmettingen neemt in heel Nederland de laatste tijd flink toe. Ook in de regio Den Haag is al langer een relatief hoge stijging zichtbaar. 'Het coronavirus komt nu ook in ons ziekenhuis weer dichtbij', vertelt de woordvoerder. 'De genomen maatregelen zijn een extra stap om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te waarborgen.'

LEES OOK: Hoe zat het ook alweer? Dit zijn de coronamaatregelen

Meer over dit onderwerp:
GOUDA ZIEKENHUIS
Deel dit artikel: