Westlandia wint van Gemert, Quick en Groene Ster delen de punten

Pepijn van Zwieten de Blom (r) probeert Chefrino Eind (l) de bal af te nemen I
Pepijn van Zwieten de Blom (r) probeert Chefrino Eind (l) de bal af te nemen I © OrangePictures / nabewerking: Omroep West
REGIO - Westlandia heeft in de uitwedstrijd tegen Gemert een overwinning uit het vuur gesleept. Op sportpark Molenbroek won Westlandia met 1-2. Het duel tussen Groene Ster en Quick is geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

Gemert - Westlandia

Al na drie minuten verschalkt Westlandia de Gemertse defensie. Uit een hoekschop lukt het Serhat Cakmak om bij de tweede paal binnen te koppen. Ruim een kwartier later trekt Moreno Koenders de stand weer gelijk. Zijn penalty gaat in eerste instantie nog over het doel, maar als blijkt de penalty opnieuw moet worden genomen, schiet hij alsnog raak. De vreugde bij Gemert is echter maar van korte duur. Wesley Goeman schiet een vrije trap voor Westlandia fraai in de kruising.
Na ruim een uur spelen wordt het een heel lastig verhaal voor Gemert. Coen Brouwers krijgt rood, waardoor de thuisploeg met tien man verder moet. Westlandia is nog dicht bij de 1-3, maar de keeper keert de strafschop van Patrick Batist.

Groene Ster - Quick

De thuisploeg begint sterk aan de wedstrijd, maar het lukt Groene Ster niet om de gecreëerde kansen af te maken. Aan de andere kant is het wel raak. Marc Boshoff schiet Quick op een 0-1 voorsprong.
Het goede voetbal van Groene Ster wordt in de tweede helft beloond als Bo Breukers na 61 minuten spelen de gelijkmaker binnen schuift. In het resterende halfuur lukt het beide ploegen niet meer om te scoren.