Den Haag een van de grootste coronabrandhaarden van Europa

Coronatest in een teststraat van de GGD
Coronatest in een teststraat van de GGD © Omroep West
DEN HAAG - Den Haag is een van de grootste coronabrandhaarden van Europa. De regio Den Haag staat op de tiende plaats met 180 positieve coronagevallen per 100.000 inwoners. Ook Amsterdam staat in de lijst, op plek zes.
Het coronavirus verspreidt zich momenteel een stuk sneller in Nederland dan in veel andere Europese landen. Amsterdam en Den Haag staan zelfs in de top tien van Europese regio's met de meeste positieve coronatesten ten opzichte van het aantal inwoners, becijfert RTL Nieuws op basis de coronastatistieken uit elf Europese landen.
De lijst wordt aangevoerd door Parijs, met 231 besmettingen per 100.000 inwoners. Daarachter volgen nog vier Franse regio's. Liverpool, Brussel en de Britse regio Blackburn completeren de top tien.

Nederland scoort slechter

Over het geheel gaat het in Nederland ook niet goed. RTL heeft het land opgesplitst in veertig regio's voor een vergelijking met andere landen. Gemiddeld telt een doorsnee regio in ons land nu wekelijks 15 coronabesmettingen per 100.000 inwoners. Daarmee scoort Nederland qua virusbestrijding slechter dan landen als Duitsland, Italië en Ierland.
Premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge geven maandag om 19.00 uur een extra persconferentie over de corona-aanpak. Mogelijk worden voor de regio Den Haag, waar de besmettingen snel oplopen, nieuwe maatregelen aangekondigd. De persconferentie is live te volgen via Omroep West op website en app, 89.3 Radio West en TV West.