Twee jaar cel voor beschieting Club Cobra in Zoetermeer

Politie doet onderzoek bij Club Cobra.
Politie doet onderzoek bij Club Cobra. © Regio 15
ZOETERMEER - Een 21-jarige Rotterdammer is maandag door de Haagse rechtbank veroordeeld tot twee jaar cel voor de beschieting van Club Cobra in Zoetermeer op 7 november 2019. Zijn medeverdachte werd vrijgesproken.
De club in de Amsterdamstraat was afgelopen jaar meerdere keren doelwit, op 18 en 19 oktober en op 7 november. De laatste keer werd er op klaarlichte dag geschoten met een automatisch wapen. Toenmalig burgemeester Charlie Aptroot besloot vervolgens dat de uitgaansgelegenheid een jaar dicht moest.
Ook voor de incidenten in oktober waren sterke aanwijzingen dat de 21-jarige verdachte betrokken was, volgens de rechtbank. Maar omdat niet vast is komen te staan dat er daadwerkelijk met een vuurwapen is geschoten, wordt de man hiervan vrijgesproken.

Vrijspraak

Een tweede verdachte, een Rotterdammer van 20, werd vrijgesproken. Volgens de rechtbank was er wel bewijs dat de man betrokken was: 'maar dat is onvoldoende om hem als medepleger te kunnen aanmerken.'
De straffen zijn lager dan de eisen van het Openbaar Ministerie. Het OM eiste twee weken geleden 32 en 16 maanden cel tegen het duo.