Restaurant Samen twee weken dicht na overtreding coronamaatregelen

Restaurant Samen wordt ontruimd vanwege drukte
Restaurant Samen wordt ontruimd vanwege drukte © Regio15
DEN HAAG - Het Haagse all-you-can-eat-restaurant Samen blijft de komende twee weken dicht. Dat is maandag besloten door de Haagse burgemeester Jan van Zanen, tevens voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden. Het restaurant overtrad afgelopen zaterdag niet voor het eerst de noodverordening die geldt om de verspreiding van het coronavirus te beperken.
Het restaurant langs de A13 was volgens de gemeente Den Haag al twee keer eerder gewaarschuwd. Bij eerdere controles bleek dat er in het restaurant geen looproutes gemarkeerd waren en dat verschillende grote groepen bij elkaar zaten zonder anderhalve meter afstand. Ook ontbrak er een kuchscherm bij de balie.
Zaterdagavond constateerden handhavers dat het restaurant zich nog steeds niet aan de maatregelen hield. Zo was het restaurant niet zodanig ingericht dat bezoekers voldoende afstand konden houden. Ook waren er slechts negentien formulieren met contactgegevens ingevuld, terwijl er meer dan 150 gasten aanwezig waren. Ook is er geen melding gemaakt bij de gemeente dat er meer dan vijftig personen in het restaurant zouden zijn.

Aan afspraken gehouden

Omdat het niet de eerste overtreding van het restaurant was, besloten de handhavers het restaurant te ontruimen. En nu is dus bekend dat het restaurant tot maandag 12 oktober gesloten moet blijven voor bezoekers.
Een medewerker van het restaurant bestreed na de sluiting dat het restaurant meermaals de regels heeft overtreden. 'We hebben een keer eerder een gesprek gehad met de gemeente en toen hebben we afspraken gemaakt. Daar hebben we ons aan gehouden.'