Carnaval in Boskoop afgelast: geen optocht en feesten

BOSKOOP - Het carnavalsseizoen in Boskoop gaat niet door. De optocht op zaterdag 13 februari 2021 is afgelast en ook alle gebruikelijke feesten zijn afgeblazen. Carnavalsvereniging De Krooshappers ziet het niet zitten om evenementen te organiseren waar mensen anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden.

'Bij carnaval hoor je gezellig bij elkaar te staan, samen te feesten en de polonaise te lopen', zegt De Krooshappers-voorzitter Arjan Hoogendoorn tegen mediapartner Studio Alphen. 'Dat gaat niet op anderhalve meter afstand. Zeker niet met een borrel of een biertje erbij.'

De jaarlijkse optocht, met tientallen praalwagens, 800 deelnemers en zo'n 10.000 mensen langs de route, is het hoogtepunt van het carnavalsseizoen. 'Sommige groepen beginnen in september met het bouwen van de karren. Wij moeten hen duidelijkheid geven. Anders zijn zij aan het bouwen en vindt er niets plaats', legt Hoogendoorn uit.

Carnaval thuis vieren

Eerder besloten de carnavalsverenigingen van Noordwijk, De Zilk en Noordwijkerhout een streep door het feest te zetten. De carnavalsvereniging in Boskoop gaat onderzoeken wat er in de komende maanden wel georganiseerd kan worden. En mochten er in het voorjaar van 2021 alsnog mogelijkheden zijn om feesten te houden, dan zal de carnavalsvereniging volgens Hoogendoorn die handschoen alsnog oppakken.

'Aankomende week hebben we toevallig een brainstormavond om te bekijken wat wel kan. Er is creativiteit zat binnen de vereniging', stipt Hoogendoorn aan. Bijvoorbeeld carnaval thuis vieren, iets organiseren voor ouderen of voor de jeugd waar andere regels voor gelden. 'Wij willen dat onze leden betrokken blijven bij de vereniging en we willen ze alsnog het carnavalsgevoel geven.'

LEES OOK: 'Verschrikkelijk dat carnaval niet doorgaat'

Meer over dit onderwerp:
CARNAVAL BOSKOOP CORONAVIRUS
Deel dit artikel: