Bertens wint op haar tandvlees enerverende wedstrijd op Roland Garros

WATERINGEN - Kiki Bertens heeft na een meeslepende tenniswedstrijd met 2-1 (7-6, 3-6, 9-7) gewonnen van Sara Errani. Goed was de wedstrijd in de tweede ronde niet altijd, maar de spanning in de gelijkopgaande partij compenseerde dat. Bertens wist de derde set naar zich toe te trekken, ondanks dat ze last had van kramp en een achillespeesblessure waardoor ze soms met tranen in haar ogen speelde. Na de wedstrijd moest de Wateringse in een rolstoel van de baan af.

Bertens keek bijna de hele eerste set tegen een achterstand aan, maar herpakte zich goed. Bij een 3-0 achterstand kwam ze terug tot 3-2 en toen op het scorebord 5-2 prijkte, kwam Bertens snel terug tot 5-5. Met een tiebreak die in 7-6 eindigde, trok de Nederlandse de eerste set uiteindelijk naar zich toe.

De tweede set ging tot 3-3 gelijk op. Toen trok de Italiaanse een sprintje door drie games achter elkaar te winnen. De derde set moest beslissen wie het zou opnemen tegen de winnaar van het duel tussen de Russische Anastasija Pavljoetsjenkova en Tsjechische Katerina Siniaková.

Tandvlees

In die derde set speelde kramp en de achillespeesblessure van Bertens op. Ze moest zich door een fysio laten behandelen aan haar kwetsuur en keek met tranen in haar ogen tegen een 4-3 achterstand aan. Toch trok ze op haar tandvlees de stand naar 6-6.

Uiteindelijk liet Bertens haar talent nog één keer zien en won ze met 9-7 de set en daardoor de wedstrijd. Ze liet haar opluchting en pijn zien door zich op het gravel te laten vallen en daarna in huilen uit te barsten.

LEES OOK: Arantxa Rus onderuit in eerste ronde Roland Garros

Meer over dit onderwerp:
KIKI BERTENS
Deel dit artikel: