Vier Zoetermeerders opgepakt voor ontvoering 21-jarige Hagenaar

© John van der Tol
ZOETERMEER - Vier mannen uit Zoetermeer zijn maandagochtend gearresteerd voor de ontvoering en bedreiging van een 21-jarige Hagenaar. Bij de aanhouding troffen de agenten verdovende middelen en contant geld aan. Hiervoor zijn nog twee mensen opgepakt.
De ontvoering vond in oktober vorig jaar plaats. Drie mannen van 20 en een van 21 uit Zoetermeer zouden de Hagenaar van zijn vrijheid hebben beroofd en bedreigd. In het onderzoek naar deze ontvoering deed de politie maandag invallen in woningen en opslagplaatsen in Zoetermeer, Nootdorp, Delft en Tilburg.
Speurhonden vonden tijdens de doorzoeking van de woningen verdovende middelen en contant geld. Deze zijn samen met enkele voertuigen in beslag genomen.

Witwassen

Bij de huiszoekingen werd naast de vier hoofdverdachten ook een 21-jarige Tilburger gearresteerd. Hij wordt verdacht van het witwassen van geld. Deze vijf verdachten zitten allemaal nog vast. Een 23-jarige man uit Zoetermeer werd maandag aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Hij is inmiddels vrijgelaten, maar blijft wel verdachte.