'Dringend advies voor dragen mondkapjes op alle middelbare scholen'

REGIO - Er komt een dringend advies voor alle leerlingen op middelbare scholen om een mondkapje te dragen. Dat melden bronnen aan de NOS. Leerlingen krijgen het advies in gangen, de aula en de kantine een mondkapje te dragen. Tijdens de lessen zou dit advies niet gelden.

Het dragen van mondkapjes op middelbare scholen is één van de manieren waarop de verspreiding van het coronavirus moet worden voorkomen. Woensdag pleitte premier Rutte er in de Tweede Kamer nog voor om de richtlijnen voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes niet op scholen in te voeren.

De wens om mondkapjes op scholen te dragen komt dan ook uit het onderwijs zelf. Daar is veel onrust over de verspreiding van het coronavirus. Naar verluidt wilde minister Slob eerst niet verdergaan dan mondkapjes voor leerlingen vanaf 16 jaar. Nadat de onderwijssector echter op één duidelijke lijn had aangedrongen, ging die leeftijdsgrens van tafel.

Verschillende meningen

De meningen van leerlingen op het Gymnasium Haganum waren eerder al uiteenlopend over het dragen van mondkapjes. Zo vindt Lionel het 'veel te benauwd.' Een ander is juist blij met de gezichtsbedekking. 'Dan ziet niemand mijn gezicht en kan ik geeuwen', zegt Louke woensdag tegen Omroep West.

LEES OOK: Veel zieken op middelbare scholen: 'Het is koud met open ramen, straks is de hele school verkouden'

Meer over dit onderwerp:
MONDKAPJE CORONAVIRUS
Deel dit artikel: