DI-RECT wint 3FM Awards voor liveshow op De Pier en Soldier on

Gitarist Spike van DI-RECT
Gitarist Spike van DI-RECT © ANP
DEN HAAG - DI-RECT is donderdagavond bekroond met twee 3FM Awards. De band kreeg de prijzen voor beste track en beste livestream uitgereikt in het Patronaat in Haarlem.
De Haagse band won de prijs voor beste livestream voor het optreden voor digitaal aanwezige fans vanaf De Pier in Scheveningen. De Haagse rockers gaven vanwege de coronacrisis optredens op iconische plekken in Den Haag, zoals ook het Mauritshuis en de Koninklijke Schouwburg. Fans konden een kaartje kopen voor de livestream.
DI-RECT won de prijs voor beste track voor het nummer Soldier On, dat een grote hit werd tijdens de crisis. Smoorverliefd van Snelle, Someone Else van Duncan Laurence en Oh van Eefje de Visser maakten ook kans op die award.
DI-RECT ontvangt gouden plaat voor Soldier On
De 3FM Awards werden dit jaar in een ander jasje gestoken en waren een eerbetoon aan wat er op muzikaal gebied gebeurde tijdens de coronacrisis.

Meer prijzen

Het beste muzikale initiatief dat werd geboren tijdens de crisis is volgens luisteraars van 3FM de coronaproof festivalreeks De Tuin van 2020, dat door onder andere Typhoon is opgezet. Het festival verslaat de concertfilm van Eefje de Visser, de Larger Than Live-concertreeks in de Ziggo Dome, de wandelclub van Tim Knol en de Walk The Line-tours van TivoliVredenburg.
Wies ontving de officiële 3FM Talent Award, die de band begin dit jaar op Noorderslag al kreeg toegekend. Eefje de Visser mocht woensdag al de Schaal van Rigter, voor meest gedraaide liedje van Nederlandse bodem in ontvangst nemen.