Duitse invaller Philipp schenkt ADO Duitse overwinning vlakbij Duitse grens

David Philipp na zijn 1-2
David Philipp na zijn 1-2 © Soccrates Images
DEN HAAG - Door een doelpunt van de Duitse debutant David Philipp in de slotseconde van de wedstrijd heeft ADO op enkele kilometers van de Duitse grens met 1-2 gewonnen van VVV. Het zijn de eerste punten van ADO Den Haag dit seizoen.
Na drie minuten spelen mocht Shaquille Pinas al aanleggen vanaf 11 meter na hands van een speler van VVV. Hij faalde net als vorige week niet vanaf de stip en schoot de 1-0 tegen de touwen. Binnen een minuut stond het weer gelijk. Giorgos Giakoumaki kon voor de Limburgers geheel vrijstaand scoren met een halve omhaal.
Na de treffer van de Griekse VVV-spits was er niet veel meer te beleven in De Koel. Een paar schoten van buiten de zestien van ADO konden de aanwezige journalisten op hun blocnote noteren, daarmee was de eerste helft samengevat. Om echt gevaarlijk te worden speelden beide teams te traag.

Debuut Philipp

In de tweede helft bleef het niveau abominabel. Een schot van Samy Bourard ging net naast voor ADO en VVV had een kans via een kopbal van Vito van Crooij. Na tachtig minuten spelen maakte David Philipp zijn debuut voor de Haagse equipe. Hij schoot in de 93ste minuut de bevrijdende 1-2 op het scorebord.
Scoreverloop VVV Venlo- ADO Den Haag: 1-1
  • 0-1 Pinas (strafschop)
  • 1-1 Giakoumakis
  • 1-2 Philipp
Opstelling VVV Venlo: Kirschbaum ('46 D. van Crooij), Gelmi, Hupperts ('68 Bastiaans), Machach ('61 Swinkels), V. van Crooij, Giakoumakis, John ('80 Arias), Kum , Dekker, Linthorst, Schmitz
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Van Ewijk, Bijen, Pinas, Faye, Rigo, De Boer, Bourard ('61 Elmkies), Besuijen, Arweiler ('74 Kramer), Catic ('80 Philipp)
Gele kaarten: Linthorst Gelmi (VVV), Van Ewijk (ADO)